• Mozart
  Mozart
 • ansichtskarte201101_m
  ansichtskarte201101_m
 • kotta_webre
  kotta_webre
 • images
  images
 • Mozart
 • ansichtskarte201101_m
 • kotta_webre
 • images

"Most pedig vége a szép időknek"

Kis visszatekintések az elmúlt hétvégi Zenés Vendégségekről, megjelenési sorrendben:

- "Szíveket zúztak a Lannerék" - a Kismarosi kikiáltó cikke.

- "Most pedig vége a szép időknek" - Mezei néző (Makk Zs.) írása.

- Végül pedig egy videó, amelynek szerkesztéséért köszönet Vörös Eszternek!

 

Nyári Zenés Vendégségek

Örömmel hirdetjük meg következő Zenés Vendégségeinket július első hétvégéjén, 3 helyszínen, Kismaroson, Leányfalun és Budapesten egy izgalmas új helyszínen, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. Mindhárom előadásra a belépés ingyenes, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. A megfelelő előadás kiválasztásához (és a regisztrációhoz) kattintsanak az alábbi helyszínek valamelyikére!

KISMAROS július 5. (péntek) 18.30 óra

LEÁNYFALU július 6. (szombat) 19.00 óra - MINDEN HELY ELFOGYOTT!

BUDAPEST július 7. (vasárnap) 19.00 óra - MINDEN HELY ELFOGYOTT!

Ha jobb lesz tőle a világ....

Kedves Barátaink!

Idén is eljött az adóbevallások benyújtásának ideje!
Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy együttesünk közadakozásból finanszírozza működését, így a ZENÉS VENDÉGSÉGEK sem működhetnének az Önök támogatása nélkül! Ha szeretik, amit csinálunk és úgy gondolják jobb lesz tőle a világ, kérjük támogassák adójuk 1 %-val a Lanner Kvartett Alapítványt!

A támogatáshoz szükséges adatok:
LANNER KVARTETT ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18595604-1-13

A zenétől megszelídül

…a lélek, mondta a főszereplő a napokban látott filmben. Kismaroson a mi lelkünket ismét megszelídítette a Lanner Kvartett és vendégtrombitásuk, Csikota Gergely. A január 5-i Zenés Vendégség az újévi koncertek emlékét idéző blokkal kezdődött, a Strauss család és a névadó Joseph Lanner darabjaival indítottak. Kellően el is andalítottak a finom keringők és polkák. A fiatal trombitaművész, aki a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának trombita szólamvezetője, briliáns játékával elvarázsolta a házat.

Az est fénypontja az utolsó két darab volt. Nagyon rímelt a polgármester mondanivalójához, aki arról beszélt, hogy az egyik legnagyobb kincs közösséghez tartozni, és ez az összetartozás erőt ad minden további nehézséghez. Még a lélegzetünk is elállt, amikor Leopold: Hungária című művében híres magyar dallamok – köztük a Szózat – szólaltak meg. A taps előtti néhány másodperces csönd többet mondott mindennél.

S a slusszpoén Schubert Ave Mariája volt Csikota Gergely szólójával, amelyet a sok koncertet megjárt, tapasztalt zenészek olyan mély alázattal kísértek, hogy azt tanítani kellene. Ritka pillanatok tanúi lehettünk.

A Zenés Vendégség ezúttal is pezsgőzéssel és sütizéssel, vidám beszélgetésekkel, találkozásokkal zárult. Öröm volt újra együtt lenni!

A Lanner Kvartett honlapján - ide kattintva - hozzá lehet jutni az együttes új, Tiszán Innen Dunán Túl, Magyar Miniatűrök című CD kiadványához, ajánlom mindenkinek!

Végvári Györgyi