Skip to main content

A New York-ban jártunk

New York CaféSok-sok munka és szervezés után nagy örömmel és izgalommal készültünk második  zenés vendégségünkre. A helyszín nem volt más, mint maga a New York Kávéház - a világ legszebbnek nyilvánított kávéháza. Aki november 17-én velünk töltötte a délutánt, megállapíthatta, hogy nem véletlenül kapta meg ezt a címet ez a csodálatos hely.

A témánk ezúttal - a helység szellemiségéhez igazodva - a magyar zenés kávéházak színes világa volt. Ebben volt segítségünkre nagyon kedves vendégünk, Saly Noémi, aki e letűnt kor adekvát kalauza, és magával ragadó stílusban festette elénk az akkori miliőt. Sok apró érdekességet tudtunk meg tőle: felidézte az akkori pezsgő kávéházi élet mindennapjait, hogy a végén már úgy éreztük, hogy ha csak kívülállóként is, de kicsit mi is a részeseivé váltunk a hajdani forgatagnak - előadása rendkívül élvezetes és szórakoztató volt.

Másik vendégünk Czabán Angelika szoprán énekesnő volt, aki Schubert-, Reinitz- és Lehár-dalokat adott elő. Fantasztikus volt vele együtt muzsikálni, szereplése osztatlan sikert aratott. Műsorunkban Rossini, Lanner, és Kreisler művei is elhangzottak.

A program "kötött"része után jó hangulatú beszélgetés alakult ki vendégeinkkel. Kávéról, süteményről és üdítőről vendéglátónk, a New York Café gondoskodott, amit ezúton is köszönünk!