Skip to main content

Ez volt a harmadik

Bizony, immár 3. alkalommal rendeztük meg "Zenés Vendégségünket". Együttesünk számára ezek az összejövetelek a legfontosabbak. A nyár végi Kiscelli múzeumbeli és a novemberi New York Kávéházas rendezvény után most a Hollán Ernő utcai Zeneiskola díszterme adott otthont nekünk erre a jeles alkalomra. Nagy volt az örömünk, hogy már a regisztráció során tapasztalhattuk a fokozott érdeklődést - több mint 200 kedves vendéget fogadhattunk és kínálhattunk remek házi készítésű kekszekkel a La Delizia, illetve csodás kávékülönlegességekkel a Pacso Il Caffé jóvoltából. Jó volt látni a mosolygós, elégedett arcokat, mindenütt oldott baráti beszélgetések folytak kisebb csoportokban.

A zenei menü is színes, változatos volt. Rossini nyitánya után egy Lanner darab következett, majd gyönyörű átiratokat játszottunk Verditől és Wagnertől. A Zeneiskola egyik ígéretes növendéke Tichiti Nain volt a vendégünk, aki egy Dancla darabot adott elő a Lanner Kvartett kíséretével. A zárószámunk - Ponchielli: Órák tánca - különlegesen nagy sikert aratott. Kedves momentum volt, hogy ebben a darabban két családtag is közreműködött, Fekete Andris (Zoli fia) harangjátékon, Molnár Piroska (Attila felesége) pedig triangulumom remekelt!

A délután folyamán "lebonyolítottuk" első meghírdetett nyereményjátékunkat, melynek a "Lanner Kvartett házhoz megy" címet adtuk. Egy-egy szerencsés nyertes hazavihette a La Delizia illetve a Pasco Il Caffé ajándékcsomagjait. Fő díjunkat - együttesünk exkluzív fellépését - pedig legnagyobb meglepetésünkre egy közismert név, Rédei Éva nyerte. Ismerve munkásságát (a Pozsonyi Piknik egyik fő szervezője), a XIII. kerület kulturális életének virágzásáért végzett nonprofit tevékenységét, a díj jobb helyre nem is kerülhetett volna, ezúton is gratulálunk neki!

Jó volt együtt tölteni ezt a délutánt. Reméljük nyári Zenés Vendégségünk is hasonlóan jól fog majd sikerülni.

Az alkalomról készült fényképek galériánkban megtekinthetőek.