Skip to main content

1 évesek lettünk

Ez volt ráírva a hatalmas szülinapi tortára. Na de ne szaladjunk ennyire előre...

Egy születésnap mindig izgalmas, nagy esemény. Hihetetlen, hogy mennyi minden történt velünk egy év alatt. Hány Zenés Vendégség, koncert, megtanult zenemű, rádióadás, hangfelvétel. És sok-sok zeneszerető ember, aki megkedvelt bennünket és rendszeresen jár rendezvényeinkre.

 Július 5-én a Budapesti Fesztiválzenekar próbatermében majd százötven vendéget fogadhattunk, akik velünk ünnepeltek. A hangulat talán még az eddigieknél is oldottabb volt - mindenütt felszabadultan mosolygó arcokat láthattunk. Két vendégművészünk is volt az este folyamán: Czabán Angelika énekművésznővel már többször muzsikáltunk együtt - most is nagy sikert aratott, Szilvásy Júlia hárfaművésznővel pedig Csajkovszkij Virágkeringőjét adtuk elő. Nagyjából az est aranymetszése táján ünnepélyesen bejelenthettük, hogy létrehoztuk a Lanner Kvartett Alapítványt. Az alapító, Saly Noémi külföldről üzent az ünneplő vendégseregnek méltatva együttesünk munkáját.

Nagy meglepetés és hatalmas siker volt, hogy ezek után eljátszottuk Peter Heidrich: Happy Birthday variációk című sorozatát. Talán mégis a legnagyobb tetszést a ráadásszám aratta: Czabán Angi élethű színészi alakítással játszotta el az enyhén spicces primadonnát, aki - pezsgővel a kezében, italt osztogatva, kicsit flörtölgetve ezzel-azzal - elénekelte J. Strauss: Schwipslied című áriáját.

Az est kötött része után mindenki vendégünk volt egy pohár jéghideg Törley pezsgőre és egy szelet tortára (a Daubner Cukrászda kétszás szeletes remeke). Nagy örömünkre szolgált, hogy órák múlva is még beszélgető, nevetgélő csoportok voltak az aulában. Ez szintén azt tükrözte vissza, hogy ez az este igazán könnyed és szórakoztató volt.

Köszönjük a közös élményt!