Skip to main content

Operabonbonok

Rengeteg budapesti helyszínre visszaemlékezve nyugodtan állíthatjuk: nehéz lenne a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan terménél méltóbb helyszínt találni valamely Zenés Vendégségünk számára; aki ott volt velünk, vagy valaha járt már ott, az biztosan tudja, miért. A terem atmoszférája lenyűgöző, ilyen gazdag belső kiképzést csak a leggazdagabb palotákban találhatni.

 Az október 12-én megrendezett alkalommal kapcsolatban csak egy dolog okozott némi fejtörést: mit csináljunk azzal, hogy a terem erősen korlátozott befogadóképessége miatt (105 fő, ha minden lehetőséget kihasználunk) kb. kétszer annyian nem tudnak eljönni, mint amennyien befértek; sőt, az egy héttel korábban reggel nyolckor indított online helyfoglalás 21 perc alatt lezárult... ezek szerint sokan várták a regisztráció kezdetét, és szinte azonnal kattintottak...   Szerettünk volna még egy előadást szervezni ugyanaznap délutánra, de az Operaházzal sajnos ezt már nem sikerült megszervezni - maradt a bocsánatkérés azoktól, akik lemaradtak, és az izgatott várakozás, hogy valóban eljön-e mindenki, aki jelentkezett...?

 Nos, valóban tele volt a terem! Mi pedig hoztuk a legjobbat, amit csak tudtunk:

Nyitásként egy Wagner opera, a Nürnbergi Mesterdalnokok nyitányát játszottuk el.

Ezt követte egy gyönyörű ária Weber: A bűvös vadász c. operájából, Kolonits Klára énekművésznő előadásában, majd eljátszottunk egy keringősorozatot Richard Strauss: Rózsalovag c. operájából. Ehhez volt külön ajándék is: az Operaház külön figyelmességeként két jegyet kaptunk az aznap este előadásra kerülő Rózsalovagra, amelyet ki is sorsoltunk a közönség között. Úgy vettük észre, hogy innentől kezdve már senkit sem feszélyezett az, hogy a hátralevő műsorszámok is mind valamely opera részletei voltak:

Jacques Offenbach: Orfeusz az Alvilágban - nyitány

Charles Gounod: Faust - Walzer

Charles Gounod: Rómeó és Júlia - Júlia áriája (1. felvonás) - Kolonits Klára művésznő előadásában

Pietro Mascagni: Intermezzo a Parasztbecsület c. operából

 A Zenés Vendégséget a ZANGIO Családi Csokoládéműhely remekei tették még különlegesebbé, amelyeket kóstolva mindenki arra gondolhatott, hogy már csak ezért is megérte... és még hozzá a jó zene is?
Nos, "akinek ennyi jó kevés, azt sújtsa gáncs és megvetés!"

 Operabonbonok - Lanner Kvartett