Skip to main content

Újévi Zenés Vendégség

Az újévhez legközelebb eső szombatra szerveztük meg idei első Zenés Vendégségünket. Bár nagy izgalommal és sok érdekességet tartogatva készültünk e különleges alkalomra, a legnagyobb meglepetést mégis a vendégek szerezték nekünk, amikor a regisztráció során - minden várakozást felülmúlva - 17 perc (!) alatt elkapkodták a 140 helyet. A mi első egyik meglepetésünk az volt, hogy egy-egy darabban saját családtagjaink is közreműködtek. A Denevér-nyitányban Fekete Andris (Zoli nagyobbik fia) "ütötte el az éjfelet", később Kostyál Regina (Péter lánya) játszott szólót fuvolán egy nápolyi dalban, majd a zárókeringőben Attila felesége, Piroska játszott velünk csellón.

Nagy örömünkre bemutathattuk Lanner Gézát és kedves feleségét, aki kvartettünk névadójának, Joseph Lannernek az ükunokájának az ükunokája (hatodik generáció!).

Megtanítottuk vendégeinket jókor jó helyen tapsolni a Jockey-polkában, sőt a bátrabbak táncra is perdültek a Kék Duna-keringő ismert dallamára. A meglepetések sorába tartozik, hogy kisorsoltunk két kávékupont is, melyet a Műjégpálya elegáns éttermében lehetett beváltani.

Miután a lelkes taps elcsendesedett, a Rumbabák (Sipos Katalin és Dr, Gál Zsuzsanna) csodás gesztenyés finomságát kóstolhatták meg vendégeink. Mivel ez az édességet a Rumbabák direkt erre az alkalomra találták ki és készítették, ezért "Lanner cupcake" lett a neve! Az újévi közös koccintáshoz ötféle pezsgőből lehetett választani.

Jó, hogy ilyen hangulatos, színes rendezvénnyel kezdhettük a 2014-es évet.

Az alkalomról készült fényképeket galériánkban (ezen a linken) tekinthetik meg.
A fotókat Rózsa Zsuzsanna készítette. (www.fotorozsa.hu)

Lanner Kvartett - Újévi Zenés Vendégség