Skip to main content

Pezsgő Muzsika

Lanner Kvartett Torley Udvar

"Pezsgő" hangulat jellemezte a délutánt, melyet vendégeink velünk töltöttek június 28-án. Ezúttal is gyönyörű és hangulatos helyszínt találtunk a Zenés Vendégség megrendezésére: a Törley Pezsgőgyár udvarán vártuk azt a mintegy 200 vendéget, akik sikeresen regisztráltak honlapunkon. Mi is meglepődtünk azon, hogy milyen fantasztikus akusztikával rendelkező helyszínre bukkantunk.

Miután mindenki részt vehetett egy rövid múzeumi sétán a pezsgőgyár kiállítását megtekintve és elfogyaszthatott egy pohár jéghideg pezsgőt, kezdődhetett rendezvényünk zenés része. Rossini G-Dúr szonátája után L. Godowsky öt gyönyörű darabját játszottuk, melyeket a mester eredetileg zongorára írt. A varázslatos hangulatú miniatűrökből Selmeci Gábor készített nagyszerű átiratokat.

Mint mindig, most is volt vendégművészünk: Vörös Eszter bandoneonművész, aki mesélt különleges hangszeréről, majd rövid részletet játszott a világ talán legismertebb tangójából.

Martos Attila is megmutatta, hogy mit tud, ha hangszerelni kell. Először két filmzenerészletet játszottunk el, amiben Eszter is velünk muzsikált, majd két másikat, melyekben "őrületes" hegedű- és bőgőszólók nyűgözték le a közönséget. Az utolsó két zeneszám stílszerűen két klasszikus Piazzola-tangó volt Eszter bandoneonszólójával. A siker minden eddigit felülmúlt!

Természetesen a mostanra hagyománnyá vált játék sem maradhatott el, vendéglátónk egy részletes múzeumi sétát ajánlott fel a szerencsés nyertesnek, a kvartett részéről pedig egy igazi pezsgőkülönlegesség került kisorsolásra "tokkal-vonóval", azaz jeges vödörrel együtt.

A sok személyes gratuláción túl, amit ezúton is köszönünk, mi sem jellemezte jobban ezt a délutánt, mint hogy a közönség nagy része a koncert után még sokáig oldottan beszélgetett, kóstolgatta a pezsgőket, pogácsázott. Köszönjük minden vendégünknek a közös muzsikálás élményét, a nyitottságot, a bíztatásokat. Reméljük, legközelebb is sikerül valami egyedülálló újdonsággal előállni.

Az előadásról készült fotókat megtalálhatja Galériánkban!