Skip to main content

Igazi parádé...

Lannner-Kvartett-Operettparade

Operettparádé. Ezt a címet adtuk az október 18-i Zenés Vendégségünknek, amely a csodálatos Stefánia Palotában került megrendezésre. Gyönyörű környezet, napfényes őszi délután, habkönnyű melódiák, tökéletes tortaköltemény. Ez lehetne a rövid summája a Lanner Kvartett rendezvényének.

Dr. Winkler Gábor írt egy ragyogó két kötetes könyvet az operettről. A könyv alcíme a következő: Szubjektív kalauz egy varázslatos világban. (Egy szerencsés vendégünk a sorsolást követően megnyerhette ennek a csodás könyvnek egy példányát. Ezúton is gratulálunk!) Maga a szerző volt ezen az estén a mi kalauzunk, aki darabról darabra mesélt, sztorizott, informált bennünket. Lényegre törően, érdekesen, viccesen, magával ragadóan mondott el minden fontos dolgot a darabokról, áriákról, szerzőkről, korokról és a szövevényes, intrikákkal teli, sokszor kissé bonyolult, kusza szerelmi szálakkal átszőtt operett-történetekről. Sőt, ő maga is dalra fakadt, és elénekelte a Stradivári dalt és a "Mi muzsikus lelkeket".

Az est énekes szólistája nagyszerű beugrásával megmentve a produkciót Geszthy Veronika volt. A ráadással együtt négy áriát hallhattunk tőle. Felejthetetlen élmény volt, köszönjük!

Az előadás végén mindenki nagy örömmel fogadta a Regiment étterem által készített tortát, melyet az előtérben készítettek elő számunkra. Még sokáig folyt a kötetlen beszélgetés vendégeinkkel, barátainkkal ezen a szép októberi délutánon.