Skip to main content

London, Oxford

Együttesünk 4. és 5. külföldi fellépése ismét az Egyesült Királyságba vezetett bennünket, melynek különlegessége, hogy először mutattuk be az itthon már kiforrott Zenés Vendégséget, mesélhettünk annak tematikájáról, missziójáról.

A londoni Balassi Intézet munkatársainak vendégszeretete, melyet már 2 éve is élvezhettünk, ezúttal is elvarázsolt bennünket. A különösen kellemes „Zöld Szalon“ tökéletes Zenés Vendégség helyszínnek bizonyult. Könnyű volt kapcsolatot teremteni az amúgy hagyományosan is interaktív brit közönséggel, köszönet Végh Gyöngyinek a fordításért! Az eseményt a Londonban sütött pogácsa, zserbó és a finom magyar borok tették teljessé.

London

A képen rajtunk kívűl (balról): Verseghi-Nagy Balázs (a Lanner Kvartett Alapítvány kurátora), Szabadhegy Péter és felesége (Magyarország londoni nagykövete), és Végh Gyöngyi (a Balassi Intézet munkatársa).

OxfordAz Oxford Hungarian Societynek – és különösen Horváth Klárának – köszönhetően egy kis városnézés és egy csodálatos ebéd után, külföldi útunk második állomásaként az oxfordi Wolfson College termében adhattunk ízelítőt Zenés Vendégségeinkből. A nagyszerű akusztikájú terem és a kedves fogadtatás ideális előfeltételei voltak egy jól sikerült előadásnak, melyet a közönség vastapssal díjazott. Külön köszönet Nicholas Clapton-nak a Pétert kiegészítő angol konferálásért!

Támogatók:

Londoni Magyar Kulturális Központ
Oxford Hungarian Society
Szerencsejáték Zrt.
Lanner Kvartett Alapítvány