London, Oxford

Együttesünk 4. és 5. külföldi fellépése ismét az Egyesült Királyságba vezetett bennünket, melynek különlegessége, hogy először mutattuk be az itthon már kiforrott Zenés Vendégséget, mesélhettünk annak tematikájáról, missziójáról.

A londoni Balassi Intézet munkatársainak vendégszeretete, melyet már 2 éve is élvezhettünk, ezúttal is elvarázsolt bennünket. A különösen kellemes „Zöld Szalon“ tökéletes Zenés Vendégség helyszínnek bizonyult. Könnyű volt kapcsolatot teremteni az amúgy hagyományosan is interaktív brit közönséggel, köszönet Végh Gyöngyinek a fordításért! Az eseményt a Londonban sütött pogácsa, zserbó és a finom magyar borok tették teljessé.

London

A képen rajtunk kívűl (balról): Verseghi-Nagy Balázs (a Lanner Kvartett Alapítvány kurátora), Szabadhegy Péter és felesége (Magyarország londoni nagykövete), és Végh Gyöngyi (a Balassi Intézet munkatársa).

OxfordAz Oxford Hungarian Societynek – és különösen Horváth Klárának – köszönhetően egy kis városnézés és egy csodálatos ebéd után, külföldi útunk második állomásaként az oxfordi Wolfson College termében adhattunk ízelítőt Zenés Vendégségeinkből. A nagyszerű akusztikájú terem és a kedves fogadtatás ideális előfeltételei voltak egy jól sikerült előadásnak, melyet a közönség vastapssal díjazott. Külön köszönet Nicholas Clapton-nak a Pétert kiegészítő angol konferálásért!

Támogatók:

Londoni Magyar Kulturális Központ
Oxford Hungarian Society
Szerencsejáték Zrt.
Lanner Kvartett Alapítvány