Skip to main content

Tangó a fülnek

tango a fulnek banner

... állt a meghívón, amit budapesti törzsközönségünk olvashatott. Szeptember 12-én rendeztük meg ugyanis - immár 11. alkalommal - Zenés Vendégségünket. A Törley Pezsgőpincészet udvara másodszor adott otthont nekünk, aminek különösen örültünk, hiszen egy csodálatos akusztikájú, hangulatos, félig nyitott udvaron játszhattunk. Alkalmainkra egyébként is jellemző a kötetlenség, de itt akár sétálgatva vagy a szabad levegőn pogácsát eszegetve is élvezhette közönségünk a műsort.
Ezúttal  a legszebb és legismertebb tangózenékből válogattunk. Segítségünkre volt ebben Vörös Eszter bandoneonművész, aki korábban már több alkalommal zenélt velünk. Már az első darabbal sikerült forró hangulatot teremteni a kissé hűvös kora őszi estén. Eszter mesélt a darabok hátteréről, bemutatta különleges hangszerét, és pár percre odavarázsolta a századeleji Argentína hangulatát. De hogy ne csak a fülnek szóljon a tangó, Őri Andrea és Mudra Zsolt rövid táncot rögtönöztek az egyik örökzöld zenére, megidézve ezzel a milongák világát.

Tango a fulnek torley

Piazzollát természetesen nem lehetett kihagyni a műsorból,  többek közt felcsendült az Oblivion és a Libertango is, első átirataink egyike. A ráadásban pedig már nemcsak a profi pár táncolt, hanem segítségükkel a közönség bátrabb tagjai is kipróbálhatták  a zene ritmusára való sétát néhány taktus erejéig. Elmaradhatatlan játékunk nyereménye pedig - a Törley Pincészet ajándéka mellett -  egy tangóbérlet volt. Reméljük, hogy a nyertesek élnek a lehetőséggel, illetve hogy a műsor másokat is felbátorított arra, hogy más formában is belekóstoljanak ebbe a tánccal kifejezett életérzésbe.
Az est további részében egy pohár pezsgő és finom pogácsa mellett sokáig beszélgettünk vendégeinkkel. Eszter megmutatta különleges hangszerét az érdeklődőknek, táncosaink pedig meséltek a tangóról.